Mercimek ve bulguru böyle pişirirseniz çok daha lezzetli oluyor.. İlk kez deneyen bile hayran kalıyor

Türk mutfağının en çok tüketilen besinleri ortasında yer alan mercimekli bulgur pilavı bir çok kişi tarafından bilinmiyor. Anadolu vilayetlerinde çokça yapılan bu yemek daha çok ülkemizde ”Sivas, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum, Van” üzere vilayetlerde yapılıyor. Tarifsiteniz.com sitesinde yer alan bir içerikte; Herkesin severek tüketeceği mercimekli bulgur pilavıyla ilgili bir tanım paylaşıldı.

Peki mercimekli bulgur pilavının tanımı nasıldır?

İşte tane tane olan mercimekli bulgur pilavıyla ilgili bilmeniz gerekenler.

Malzemeler:

6 kişilik

2 su bardağı pilavlık bulgur

1 çay bardağı yeşil mercimek

500 gram kuzu eti (iri parça)

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım demet taze soğan

Tuz

Yeteri kadar su ya da et suyu

Hazırlanışı: Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri kesimler halinde didikleyip kenara alın. Sıvıyağı bir tencereye alıp iki doğranmış taze soğanı yavaşça kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ek edin ve 5 dakika kavurun. Daha sonra et, haşlanmış mercimek ve üzerini geçecek kadar su ek edin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Mercimekli bulgur pilavını neyle servis etmelisiniz?

Yanına en uygun gidecek içecek ayrandır. Acı biber turşusu ve birazda lahana turşusuyla mercimekli bulgur pilavınızı servis edebilirsiniz. Şimdiden herkese mercimekli bulgur pilavı afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir