Evde sadece soğan ve yumurta mı var… Kurtarıcı efsane bir lezzet

Sadece kahvaltı değil her öğüne yakışan, akşam yemeklerinin de kurtarıcısı olabilen efsane bir lezzet. Gereçleri kişi sayısına nazaran artırabilirsiniz. Yeniden üzerine kıracağınız yumurta sayısı kişi sayısına nazaran hesaplanabilir.

Soğan öldürmesi tanımı için malzemeler

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

4 adet orta uzunluk soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet domates rendesi (ya da 4 yemek kaşığı kışlık sos)

Yeteri kadar tuz

Yarım su bardağı sıcak su

4 adet yumurta

Karabiber

Soğan öldürmesi tanımı nasıl yapılır?

Öncelikle kuru soğanların kabukları soyularak yıkanır, piyazlık olarak doğranır.

Tavaya sıvı yağ ve tereyağı alınır, eritilir. Doğranılan soğanlar eklenerek kavrulur. Soğanların suyunu bırakması ve tavaya yapışmaması için orta ateşte kapağı kapalı olmalı.

Soğanlar pembeleştiğinde salça ve domates rendesi eklenir, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edilir.

Daha sonra yarım su bardağı kadar sıcak su ve tuzu da ek edilerek, kısık ateşte kapağı kapalı bir halde 5 dakika kadar pişirilir.

Son olarak pişen soğanların ortasına boşluklar açılarak kişi sayısına nazaran yumurta kırılır ve karabiber serpilir. Dilerseniz pul biber ve kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz.

Tencerenin kapağını kapatarak yumurtaların pişmesi beklenir. Ben yumurtaları karıştırmıyorum fakat dilerseniz karıştırabilirsiniz.

Yumurta büsbütün piştikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

https://www.nefisyemektarifleri.com/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir